Megszólalt az otthonában megtámadott kalocsai cégvezető

loibl_3001

Péntek este rablótámadás áldozata lett Loibl László, két kalocsai önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság ügyvezető igazgatója.

A símaszkot viselő támadók éjszaka rontottak rá otthonában a cégvezetőre és megverték, megrugdosták, majd néhány műszaki cikket és a tárcáját felkapva elmenekültek.

Fotó forrás: KaloHírek.hu

Az eset híre már másnap futótűzként terjedt Kalocsán, valamint arról nem hivatalos információkra hivatkozó írás is született.

Korábbi fotó

A KORONAfm100 felkereste Loibl Lászlót, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre. A támadás kapcsán készült interjúban a Vagyonhasznosítási és Parkgondozó Kft. első embere felidézte a történteket, szólt állapotáról és kijelentette, hogy a támadóknak nem sikerült megtörnie őt – ugyanakkor úgy gondolja, hogy nem rablásról, hanem a személye iránt irányuló bosszúról van szó.

Loibl Lászlóval Vörös István szerkesztő-riporterünk beszélt – itt aTELJES INTERJÚ.

 

Az eset kapcsán Simon Zoltán önkormányzati képviselő az alábbi közleményt jegyezte (egyes információk szerint hamarabb, mint ahogy értesült volna a közvélemény):

Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Fidesz-KDNP képviselő csoportja súlyosan elítél minden erőszakos cselekményt, így a Vagyonhasznosító Kft. ügyvezetője elleni támadást is. Ezúton fejezzük ki együttérzésünket, egyúttal mielőbbi gyógyulást kívánunk Loibl Lászlónak. Bízunk benne, hogy a nyomozó hatóságok munkája során mielőbb fény derül az indítékra, a tettesek kilétére, és hogy e súlyos bűncselekmény elkövetőit a lehető leghamarabb felelősségre vonják!

Tihanyi Tiborné, Dr. Flvig Géza, Simon Zoltán és Török Ferenc önkormányzati képviselők (Fidesz-KDNP)