Matolcsyék vették meg a Szauna Hotelt

matolcsy-gyorgy-e1445932090952

A Pallas Athéné Alapítványok bevásárolták magukat a Vörösmarty téri Kasselik-házba, vettek egy épületet a Döbrentei tér közelében és egy kecskeméti szállodát is – értesült az RTL Klub. A cél továbbra is az unortodox tanok terjesztése.

Több mint 7 milliárd forintért vásároltak újabb ingatlanokat a jegybanki alapítványok – értesült az RTL Klub Házon kívül című műsora. A főleg unortodox közgazdasági tanok népszerűsítésére létrehozott Pallas Athéné Alapítványok két budapesti ingatlant vettek meg a most indult doktori képzéshez, plusz egy kecskeméti hotelt, ahol a diákok rekreációjáról is gondoskodni akarnak.

A Várkert Bazárhoz közeli, Döbrentei utca 2. szám alatti épületet 2,09 milliárd forintért vásárolta meg az alapítvány, hogy helyet adjon a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány képzéseinek. A Vörösmarty téri műemléki Kasselik-házba 4,89 milliárd forintért vásárolta be magát az alapítvány abból a célból, hogy a helyiségek bérbe adásával finanszírozza doktori programját.

Arról, hogy a jegybanki alapítványoknak a patinás Kasselik-házra fáj a foguk, a hvg.hu számolt be elsőként. Az ingatlanszerzések hátteréről itt olvashat bővebben.

A kecskeméti szállodát (Szauna Hotel) – amelynek megvásárlásáról eddig nem lehetett hallani – 175 millió forintért vette meg a jegybanknak az az alapítványa, amely a Kecskeméti Főiskola pénzügyi szakának létrehozására specializálódott. Könyvtárat, kollégiumot és rekreációs helyiséget alakítanak ki az épületben.

Matolcsy György jegybankelnök egy korábbi interjúban azzal indokolta az alapítványok létrehozását, hogy ellensúlyozzák a magyar gazdasági képzésben elterjedt, szerinte meghaladott neoliberális közgazdasági tanokat.