Átadták a „Virágos Kecskemétért” verseny díjait

viragoskecskemetert

Virágvásárt és barackfa ajándékozást rendezett szombat délelőtt a Szent István szobornál a Kecskeméti Városszépítő Egyesület.

Szombat délelőtt 400 kajszibarackfa csemetét ajándékoztak ingyen az érdeklődőknek. A civil szervezőket is meglepte, hogy milyen nagy számban vitték a csemetéket, melyekből 10 órakor már egy darab sem volt.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően Kecskemét Önkormányzata és a Hírös Kertészek Egyesülete idén is meghirdette a „Virágos Kecskemétért 2015″ környezetszépítő versenyt. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékelte. A díjazottak az oklevélben szereplő értékben növényeket, palántákat, virágföldet, és kertészeti termékeket vásárolhatnak majd a főtéri virágvásárokon.

A szombat délelőtti virágvásár volt a helyszíne a díjátadásnak. Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke és Gyenes István, a Hírös Kertészek Egyesületének elnöke adták át a díjakat.

A Virágos Kecskemétért 2015 verseny győztesei:

Virágos balkon, erkély és ablak kategória: 1. Bozóki Jánosné, 2. Kónya Imréné, 3. Sohajda Tiborné.

Közterületről látható kert-előkert kategória: 1. Németh Pál, 2. Gál Ferenc, 3. Bognár Jánosné.

Intézmények balkonjai, ablakai, előkertjei kategória: 1. Kiss Károlyné közös képviselő (Sosztakovics utca 13.) , 2. Trencsényi Györgyné, Dunainé Ildi, Utasiné Ilike, 3. Nyitnikék Klub (Margaréta utca 2.).