Turisztikai központ lett a Városi Moziból

Az Illés és Szente Vajk: Tied a világ! című zenés darabjával nyílt meg a volt Városi Mozi épületében a Hírös Város Turisztikai Központ. Itt kapott helyet a Leskowsky hangszergyűjtemény.

A multifunkcionális központ otthont biztosít különböző kulturális turisztikai programoknak, városi fesztiváloknak és kiemelt rendezvényeknek. Ide költözött a Leskowsky hangszergyűjtemény. Akik szeretnék megtekinteni a többezer hangszert, azok – igény esetén — élőzenés tárlatvezetést is kaphatnak, kipróbálhatják a különböző korok és földrészek hangszereit.

A turisztikai központ ad helyet mostantól a Katona József Színház Kamaraszínházának. Az új színházban újszerű, interaktív előadásokat is meg lehet valósítani.

A volt Városi Mozi műemlék épületének teljes körű felújításával – 1284,64 négyzetméteres épített kulturális örökség megmentése, turisztikai funkcióval ellátott hasznosítása valósult meg dr. Farkas Gábor Ybl-díjas építész tervei alapján. A fejlesztésre 398 millió 387 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaptak az uniós, valamint a magyar költségvetésből. A 135 millió forint önerőt Kecskemét város költségvetéséből biztosították. A Katona József Színház 30 millió forinttal támogatta a beruházást.