Egyirányúsították a belvárosi egérutat

Kecskeméten egyirányúsították a Czollner teret, az Ótemető utca felől már nem lehet oda behajtani. Sokan egyelőre figyelmen kívül hagyják a táblákat, sokan pedig nem értik, hogy mire volt jó az egérút megszüntetése.

A napokban behajtani tilos tábla került a kecskeméti Czollner tér Ótemető utca felöli végébe. A forgalmi rend megváltozása sokakat meglepett, az általunk megkérdezett környéken élők sem igazán értik, hogy miért volt erre szükség. – Itt keringőzhetünk majd – mondta egy asszony, aki konkrétan tőlünk értesült a forgalmi rend megváltozásáról. Nincs ezzel egyedül, noha egy kerítésre a Városgazdasági Kft. kiragasztott egy A/4-es lapot, melyen azt írják, hogy „szeptember hónap 37. hetében” megkezdték a tér forgalomtechnikai átépítését, a munkálatok pedig két hétig fognak tartani.

A Csongrádi utca felől közeledve semmi nem hívja fel az autósok figyelmét a forgalmi rend megváltozására, a behajtani tilos táblát pedig sokan figyelmen kívül hagyják. Nem feltétlen róható ez fel az autósoknak, tér sarkán ugyanis már megkezdődött a gyalogátkelő építése, ami miatt útszűkület van, az emlékezetből közlekedők pedig a forgalmi akadályt kerülgetik, mintsem a táblákat néznék. Ottjártunkkor 10 autóból 9 rutinból hajtott be a térre – természetesen a forgalommal szembe. Még egy rendőrautó sofőrje is „benézte” a táblát. Mentségére szóljon, hogy amikor meglátta a Bánk bán utca sarkán lévő újabb tiltó táblát, azonnal elkanyarodott. TOVÁBB A BAON CIKKÉRE!