Évadnyitó „Kecskemét fehér házában”

Bár a hivatalos átadóra még három hetet várni kell, a kecskeméti teátrum kedden már birtokba vette az új Kelemen László Kamara Színházat a Hírös Városi Turisztikai Központban. Itt rendezték meg ugyanis az ünnepi évadnyitót.

Cseke Péter beszámolt arról, hogy a napokban már megkezdik a költözést az egykori Városi Mozi megújult épületébe, amelyet jelképesen Kecskemét fehér házaként emlegetett a direktor. Köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy megújuljon az épület, amelyben a Leskowszky hangszergyűjteménnyel együtt talált otthonra a kamara színház.

Cseke Péter örömmel mutatta be Rusznyák Gábort, az új főrendezőt, aki annyit ígért a társulatnak, hogy velük együtt gondolkodva igyekszik majd „jó színházat csinálni.” Megtudhatták a sajtó képviselői azt is, hogy először rendez majd az idei évadban Kecskeméten Bezerédi Zoltán, Barta Dóra, a Kecskeméti City Balett vezetője pedig egy rendkívül izgalmas tervükről szólt az évadnyitón. Elárulta, hogy egy négy állomásból álló minielőadás sorozattal készülnek: elsőként Csík Jánossal és az Eszencia zenekarral karöltve. Cseke Péter az évadnyitó végére tartogatta azt az örömteli hírt, miszerint Párcsere című előadásuk meghívást kapott a moszkvai drámai fesztiválra idén novemberre.

kecskemet.hu