Hétfőtől használható a Kecskemétet északról elkerülő útszakasz

Augusztus 31-én, hétfőn ünnepélyesen átadják a forgalomnak a Kecskemétet északról elkerülő, a 44-es és az 5-ös számú főutat összekötő útszakaszt.

A kecskeméti északi elkerülő útszakasz megépülése nem csak a kecskemétieknek jelentős esemény, hiszen például a Békés megyében élőknek mintegy 10-15 perccel lesz rövidebb az útjuk mostantól a fővárosba – írja a Kecskemét Online.

A 10,3 kilométer hosszú elkerülő út jelentős közúti fejlesztés Kecskemét város számára. A beruházás során nem csak az út épült meg – létrejött két külön-szintű csomópont, három körforgalom, kettő hagyományos, balra felállósávos csomópont, három felüljáró, kettő aluljáró és egy vadfelüljáró. A fejlesztés két ütemben valósult meg 5,2 kilométer hosszan a 441. sz. főút (Nagykőrösi út) – 5. sz. főút között, illetve 5,1 kilométer hosszan a 44. sz. főút (Békéscsabai u.) – 441. sz. főút között.

Szakemberek szerint a nettó 13,6 milliárd forintból elkészült északi elkerülő út tovább növeli a megyeszékhely és térsége gazdasági vonzerejét.

Forrás: keol.hu