Kecskeméten is gyűjtenek a menekültek részére

Kecskemét nem érintett közvetlenül a menekülthullámban. A lelkiismeretünk viszont azt mondja: segítsünk akkor is, ha sok helyről azt halljuk, nem ez a helyes út.

Amíg ártatlan gyerekek menekülnek a világban – sokszor megárvulva – a terror elől, nem ülhetünk tétlenül. A raktárkészletünk a ti jóvoltotokból igen nagyra bővült. Azokat a ruhákat, amiket a százforintos zsákos vásáron sem visztek el, de még jó állapotban vannak, szeretnénk eljuttatni a Migration Aid szervezetén keresztül az úton lévőknek. (Egyébként géprongy lenne belőle) A szervezet örömmel veszi, hogy Kecskemét is bejelentkezett! Pontos listát kaptunk arról, mire van szükségük. Aki úgy érzi, nem képes megoldani a migrációs problémát, de nem elégszik meg azzal, hogy a fotelból nézze a tv-n a tragédiát, az alábbi dolgokkal tud tényleges segítséget nyújtani:

– takarók, plédek, hálózsákok, jógamatrac (polifoam), törölközők (tisztán)
– kötszerek, elsősegélycsomag
– tisztálkodószerek: szappan, tusfürdő, sampon, borotva, borotvahab, dezodor, fogkrém, fogkefe, tisztasági betét
– babaholmi: ruha, cipő, hordozó, babakocsi (esernyős), pelenka, törlőkendő
– kisméretű játékok gyerekeknek: plüssök, kisautók, hajas baba, buborékfújó, labdák, valamint tinédzsereknek: társas, kártya, kirakó, focilabda, stb.
– gyermek és felnőtt férfi ruhák: jó állapotú, tiszta, lehetőleg válogatva és felcímkézve. Női ruhára jelenleg nincs szükség!
– férfi cipő, sportcipő és papucs (nem lábujjas)
– női sportcipő, papucs (lapos és nem lábujjas) – amikben sokat lehet menni
– gyerek, férfi és női alsónemű és zokni (higiéniai okokból csak új)

AZ ADOMÁNYOKAT – most csak kimondottan a menekültek részére – AUGUSZTUS 15-ÉN, SZOMBATON GYŰJTJÜK BE A MEDINA ADOMÁNYBOLT UDVARÁN (Kecskemét, Csongrádi út 5.) 16-18 ÓRA KÖZÖTT.
A Migration Aid részére a szállítás 17-én esedékes.