Svájci cég vásárolta fel a Fornettit

Palásti József, a Fornetti atyja eladta száz százalékos tulajdonrészét a svájci székhelyű fagyasztott pékárú-multinak az Aryzta AG.-nek. Volt az a pénz. A vételárat titkosan kezelik.

Szabó József, a Fornetti Kft. ügyvezetője jelentette be szerdán a Kecskeméten, hogy a Palásti Vagyonkezelő Kft. – amelynek száz százalékos tulajdonrésze volt a Fornetti Kft.-ben – a napokban eladta a teljes üzletrészét az Aryzta AG magyarországi leányvállalatának az Aryzta Magyarország Kft.-nek – írja a Hírösvény.

Azért Kecskeméten jelentjük be, mert itt élünk és rengeteg segítséget kaptunk itt helyben – mondta Szabó József, aki mostantól a Palásti Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője lesz, valamint tanácsadóként is dolgozik majd az új tulajdonosi szerkezetű Fornetti Kft.-nél

Sebastian Gooding, a Fornetti új ügyvezető igazgatója elmondta: partnert kerestek Kelet-Európában és a Fornettiben találták meg a legmegfelelőbbet. Hozzátette: az új tulajdonos szeretné a menedzsmentet és a dolgozókat tovább foglalkoztatni ebben a formában.

Hangsúlyozta: jelenleg a Fornetti bevezetése, bemutatása zajlik az Aryzta családba.

Szabó József hozzátette: ez egy tipikusan sikeres tranzakció, mivel a Fornetti elérte a növekedésének a határait.

Az Aryzta AG a világ harmadik legnagyobb fagyasztott pékárut forgalmazó vállalata, négy kontinensen üzemeltet pékségeket több mint hatvan márkanév alatt.

A Fornetti 800 embernek biztosít megélhetést.