Kecskeméten dobbant a Csodaszarvas

A hagyományoknak megfelelően a kecskeméti Katona József Színház idén is ünnepi műsor keretében biztosít impozáns helyszínt a Város Napjának, ahol Varga Viktor rendezésében Gulyás Levente – Belinszki Zoltán nagy sikerű musicale; a Csodaszarvas is látható lesz.

Egy év után, múlt hét péntek este a szarvasi Cervinus Művészeti Fesztiválon ismét bemutatták a Belinszki Zoltán, Gulyás Levente, Varga Viktor által jegyzett Csodaszarvas című musicalt. Az újra értelmezett eredetmonda ezzel megkezdte önálló életét, melynek következő stációja a kecskeméti város napja esemény lesz augusztus 1-jén.

A látványos Csodaszarvas a szarvasi Cervinus Teátrum szervezésében 35 táncost, 13 felnőtt és 10 gyermekszereplőt mozgat meg. A musicalt Magyarországon eddig egyedülálló látvánnyal teszik még emlékezetesebbé az alkotók. A vizuális élményen túl táncban is gazdag lesz a csoda, melyet a Cervinus Teátrum, a Duna Művészegyüttes és a Tessedik Táncegyüttes közösen tesz nagyszabásúvá.

„Az előadást átalakítottuk a kecskeméti udvarszínház színpadára, hogy ugyanazt az élményt tudjuk nyújtani a kisebb színpadon is, mint amit a szarvasi Vízi Színházban már megszokott tőlünk a közönség. A szarvasi Erzsébet liget lombozatára tervezett 3D-s vetítést is újra kellett gondolunk, de reméljük, hogy ez a módosított látványelem is hasonló élményt fogunk nyújtani a kecskemétieknek is. „ –mondta Varga Viktor a musical rendezője.

A város kultúrakedvelő közönségét és a Kecskemétre látogató turistákat éppen ezért több mint egy legenda, több mint egy családtörténet, sőt több mint egyfajta hazakeresés várja majd szombat este.