Lövése sincs a kecskeméti polgármesternek a sportról

Szerdán a Gong Rádióban szerepelt Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, aki ismét tanúsította, hogy nem ért a sporthoz, főleg a focihoz nem.

Hallgassa meg Ön is, s máris kötheti fel a vérnyomásmérőt.

Szerkesztőségi jegyzet/vélemény következik:

Összevásárolt csapat, zsoldoshadsereg, hirtelen felfújt lufi. Így vélekednek a Magyar Kupa-győztes KTE-ről a térség hangjában. Már itt el kellett volna kapcsolnom, de nem tettem, szeretem magam kínozni ilyenekkel a kellemes nyári szerda délelőttön.

“Éppen ki a menő, ki a sztáredző” – utalt tán Szivicsre a polgármester asszony, mikor azt forszírozta, hogy itt bizony óriási pazarlás ment. Nos, talán Kecskeméten volt az egyik legszolidabb edzőkeringő a hét év alatt az NB I-ben, de persze rúgjunk még bele a döglött lóba még egyet úgy is, hogy lövésünk sincs a témához.

“Az elmúlt években 7-8. helyért küzdöttek a fiúk, nagyon a középmezőny vége felé játszottak…” – mondta ismét okosan a nagy Ő. Kedves Klaudia! A bajnokság 16 csapatos volt az idei szezonig a 7-8. hely a totális közép, nem a vége fele.

“Közel 1000 gyermek játszik, különböző serdülő korosztályokban, U19-U20-U21 korosztályokban sikereket érnek el” – a serdülő az nem ez az évjárat, de jó, ezt nem kötelező mindenkinek tudnia, lapozzunk.

“Valahogy úgy kell megállapodunk, hogy vissza tudjuk őket hozni, ha megerősödik a kecskeméti futball…” – mutatott rá a kiváló futballmenedzser Szemereyné, hogy hogyan is kell a tehetségeinkkel bánni, ha azok nem akarnak a megye1 posványában dagonyázni, hanem netán külföldre, vagy NB I-be igazolnak innét.

“Csak abba száll be a város, amely eredményes, sikeres, de legalább 50%-ban a szponzori kört fel tudja mutatni…” – A KSE Kft-ben úgy rémlik mintha 90% felett lett volna a város tulajdonjoga Más kérdés persze, hogy szétlopták az oda delegált haverok a céget.

“400 milliós költségvetés…” – Hahó! Nincs már NB I-es licencünk, az NB II. fele ennyi lenne, az NB III. meg még ennyi se…

“A város ezt az összeget nem tudja felvállalni…” Nem is kérte erre senki Önöket T. Klaudia! Ellenben a sportuszoda évi 1 milliárdos (lízing + működés díj) összege nem terhelő annyira gondolom… Ha már a számoknál tartottunk, csak úgy mellesleg.

“Magyarországon nem kell minden városban élcsapatnak lennie…” – Ebben egyet tudunk érteni valamelyest, de azért itt mégis volt egy jó hét év, kár volt elkótyavetyélni, itt, a Mercedes-városában.

“A 2024-es olimpián ez a stadion nagy szerepet játszhat…Kecskemét Budapest külvárosa” – itt már nem tudtam a kábulatból összekaparni magam, kész, végem. Na további szép napot!