A pénz beszél, sőt politizál!

Eredetileg újévi szerencsehozó üzenetként indult útjára a trend, hogy ötszázasokra írnak a grafomán magyar szerencsevadászok.

Nem kellett azonban kettőt se pislogni és a minap, mikor éppen kedvenc vasárnapi tevékenységemnek hódoltam – azaz a sarki közértben háromszoros felárral vettem a 20 deka parizert, hogy gyakoroljak március 15-re – nagy hirtelenséggel én is egy “feliratos” Kossuthot vágtam a boltos elé az aprópénzes tálkába.

Össznépi hatásszünet. Már épp pakolnám be az ovis korú gyereket a mélyhűtős ládába, csak hogy értse mire való a filctoll, amikor látom, hogy a boltos egy pajkos kacsintás kíséretében elővesz egy másik ötszázast a kasszából és néhai vagyonom mellé rakja.

Helyrajzilag, és stílusban is különbözik a felírat, de a mondanivaló közös. A mokány kiskereskedő változatán jól látható helyre, rögtön az MNB Bank címere alá, míg az enyémen Kossuth kackiás bajsza mögé firkantották a tutit és már látom magam előtt, ahogyan nemzeti grafológusaink a stílus alapján, vért izzadva megformálják a feljegyzések készítőinek vérszomjas, liberalista, nemzeti szimbólumgyalázó profilját.

Komoly munka várhat rájuk, mert azóta még két alkalommal futottam bele olyan bankóba, melynek az oldalán ott virít: “ORBÁN TAKARODJ”, úgyis, mint beteljesítve a mondást, hogy a pénz beszél…Sőt, politizál.

Híröshír szerkesztőség