Horváth távozik, Bekő ül a helyére

Pont került egy napok óta húzódó ügy végére: a Diósgyőrhöz távozó Tomiszlav Szivics helyét Horváth Ferenc veszi át Pakson, a megüresedő kecskeméti kispadra pedig Bekő Balázs ülhet majd le.

Az már az utolsó forduló előtt biztos volt, hogy Szivics utolsó mérkőzésén ül a paksiak kispadján. A dolog pikantériája volt, hogy éppen a Kecskemét ellen játszottak, a hírös város kispadján pedig az utódja, Horváth Ferenc foglalt helyet. Az eredmény ismert, Bertus góljával győzött a Kecskemét az atomvárosban.

A lefújás után Szivics mester autóba ült, és meg sem állt Miskolcig, ahol megnézte leendő csapata Pápa elleni mérkőzését, majd munkához is látott. Így Paks ideiglenesen vezetőedző nélkül maradt, több név is keringett a lehetséges új edzőt illetően. Végül a biztos befutónak vélt Horváth Ferenc lett az új tréner, aki a mai nap folyamán már első edzését is megtartotta. A szakember kétéves szerződés aljára kanyarította a nevét.

Kecskeméten sem tétlenkedtek sokat, és bejelentették Bekő Balázs érkezését. A korábbi NB I-es játékos a Videotonnál Mezey György és Paulo Sousa stábjának is tagja volt. Legutóbb Budaörsön dolgozott a harmadosztályban, ahol a bajnoki cím ellenére az osztályozón bukta el a másodosztályban való indulás lehetőségét. Bekő kettő plusz egy évre írt alá Kecskeméten.