Színpadon a nézők – Fény derült a titkokra

Kecskemét – Felmehettek a színpadra, próbálhattak tollas revükalapot és cilindert, sőt még két előadás próbájába is beleshettek a nézők szeptember 22-én a Katona József Színházban.

Nem mindennapi élményben lehetett részük azoknak, akik szeptember 22-én ellátogattak a Katona József Színházba. A teátrum falai között ugyanis ezúttal számos titkokra fény derült.

A város gyönyörű ékszerdobozát Fazakas Géza és Szokolai Péter színművészek segítségével ismerhették meg jobban a kulisszajárás résztvevői. A rendhagyó túra a Nagyszínház aulájában kezdődött, ahol Fellner és Helmer épületéről tudhattak meg többet az érdeklődők. A kulisszajárás a nézőtéren folytatódott, ahol a Lesz vigasz próbáiba pillanthatott be a nagyérdemű. Sőt, ezúttal a színpadra is felmehettek a nézők, és közelről is megszemlélhették az Újvilág passió díszleteit.

A Ruszt József Stúdió Színházban szintén egy új darab próbája várta azokat, akik többet akartak megtudni a teátrum világáról. Egy közelgő ősbemutatóból, a Hangyabolyból kaphattak egy kis ízelítőt a kulisszajárás résztvevői.

Végül abba a műhelybe léphettek be a nézők, ahol a színes tervekből kész jelmezek válnak. A szabótárban az sem maradt titok többé, hogy egy-egy ruhához akár harminc-negyven méter anyag is kell. A gyerekeket persze itt sem kellett sokáig biztatni egy kis játékra, szívesen próbáltak jelmezt, cilindert vagy akár tollas revükalapot is.

Gál Orsolya