“Hírös” kertészeti és élelmiszeripari kiállítás Kecskeméten

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás települései idén 14. alkalommal jelennek meg a nagyközönség előtt a 77. Hírös Hét Fesztivál egyik fő attrakciójaként.

A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mint a leglátványosabb térségi seregszemle, az idei évben is, a kecskeméti Kossuth téren fogadja az érdeklődőket. A kiállításon a Társulás 17 településéről több mint 150 kiállító terményeit ismerhetik meg, 50 kézműves munkájába tehetnek betekintést, 28 kulturális csoport produkcióját láthatják és számos különböző terméket kóstolhatnak meg az érdeklődők. Vásárolhatnak különleges és helyben termelt élelmiszereket, a vasárnapi bionap keretében pedig ízletes biotermékeket kóstolhatnak.

Először mutatkozik be a kiállítás keretein belül a magyarországi Slow Food csoport. A térséget a kerekegyházi Rendek Lászlóné képviseli, aki a „gasztrokulturális” sokrétűségnek a védelme érdekében, az étkezési hagyományok támogatását tűzte ki célul a csoport többi tagjával.

További újdonság, hogy egy gyümölcsök magjából készített ún. „magúton” is végigmehetnek a látogatók, az Életmag Gyógyszövetség jóvoltából.

A többcélú Társulás idén 13. alkalommal rendezi meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot augusztus 24-én szerdán a Kecskeméti Városháza Dísztermében. A fórum fő témája: Jövedelmezőség a mezőgazdaságban és a minőségbiztosítás feltételeinek teljesíthetősége.

Ezen a napon a Díszterem előterében megtekinthető a Kiskunsági Nemzeti Park értékeit bemutató 16 méter hosszú paraván kiállítás.

Augusztus 25-én csütörtökön Turisztikai Fórumot rendeznek az Aranyhomok Szállodában. A fórumon több érdekes és aktuális turisztikai témát érintenek az előadók. Szó lesz többek között a Széchenyi Pihenő Kártyáról, a TDM rendszerről, Kecskemét és Lakitelek turizmusfejlesztéséről, a falusi szálláshelyek minőségfejlesztéséről, a kerekegyházi Beretvás Bor- és Pálinkatörténeti Bemutatóhelyről, a Kecskemét és Térsége Turisztikai Kártyáról, a Slow Food stratégiáról, továbbá bemutatkozik Zrínyi Istvánné mézeskalács-készítő, valamint Dávid Orsolya és Olar Mircea beszél az általuk készített, az ország legnagyobb tűzgrafika kiállításáról. A fórum levezető elnöke: Felföldi Zoltán, Lakitelek Nagyközség Önkormányzatának polgármestere – írja a turizmusonline.hu.